Кільцевий волоконний фемтосекундний лазер - Гнатенко, О. С.; Мачехін, Ю. П. (ХНУРЭ, 2015)
Винахід належить до лазерної техніки, зокрема до волоконних лазерів з надкороткою тривалістю імпульсу. Кільцевий волоконний фемтосекундний лазер, що містить кільцевий резонатор, що складається з замкнутого кільця волокон, які являють собою одномодове волокно SMF і відрізок волокна, легованого рідкоземельним елементом, а також послідовно з'єднані дискретні оптичні елементи, такі як діод накачування, оптичний мультиплексор, перший оптичний коліматор, поляризаційний подільник пучка, другий оптичний коліматор, оптичний ізолятор, крім того, між поляризаційним подільником пучка та оптичними коліматорами вставлені по парі рідкокристалічних комірок, кожна з яких підключена до генератора напруги.
Keywords: фемтосекундний лазер; імпульс