Розробка системи контролю ортезування - Кавун, Д. В. (НТУ «ХПІ», 2023)
Краніальне ортезування може бути, як самостійний метод лікування, так і етап у комплексі реабілітаційних заходів після операцій на черепі в наслідок травм чи патологій розвитку, як у дітей так і у дорослих. Відповідно до поставленої задачі виготовляють краніальні ортези захисної або корегувальної дії. Сучасні світові краніальні ортези в залежності від патології забезпечують захисну або корегувальну функції
Keywords: ортезування; верхні кінцівки; біомеханічні принципи; ортопедичні технології