Дослідження впливу дизайну комп'ютерних ігор на емоційний відгук гравця - Чеботарьова, А. Д. (My University, 2025)
Кваліфікаційна робота присвячена дослідженню впливу ключових елементів дизайну комп’ютерних ігор на емоційний відгук гравця. У роботі проаналізовано сучасні підходи до візуального, механічного та інтерфейсного проєктування ігор, а також психологічні моделі сприйняття інтерактивного середовища. Проведено комплексний огляд наукової літератури та визначено основні фактори, що формують емоційний досвід користувачів у комп’ютерних іграх.У рамках дослідження розроблено систему критеріїв оцінювання дизайну рівнів, яка охоплює кольорову стилістику, композицію, освітлення, структуру геймплею, інтерфейс та систему винагород. Експериментальна частина включає стандартизоване анкетування гравців, спрямоване на аналіз емоційного впливу ігрових елементів. На основі зібраних даних встановлено, що візуальні та механічні рішення безпосередньо впливають на рівень напруження, залученості, фрустрації та виникнення стану потоку.За результатами дослідження сформовано практичні рекомендації щодо проєктування ігрових рівнів та створення психологічно комфортного середовища. Запропоновані рекомендації можуть бути використані геймдизайнерами, художниками та UX-фахівцями під час розробки інтерактивних продуктів, а також у освітньому процесі з дисциплін, пов'язаних із мультимедійним дизайном .
Keywords: колір; дизайн комп’ютерних ігор