Дослідження методів обробки даних у високонавантажених системах - Ілюнін, А. В. (My University, 2019)
Предмет дослідження – високонавантажені системи пошуку інформації. Мета роботи – визначення найбільш ефективного методу обробки інформації у контексті високонавантаженої пошукової системи. Методи дослідження – синхронний метод обробки запитів побудований на моделі “один потік – один запит”, що обмежений пулом потоків деякого фіксованого обсягу, а також метод реактивного програмування, що є також є обмеженим пулом потоків деякого значно меншого обсягу. Дослідження проводилося на IBM-сумісному ноутбуці (тактова частота процесору 2.5 ГЦ, обсяг оперативної пам’яті – 8 ГБ) за допомогою IDE Intellij IDEA та Spring Boot. Результати дипломної роботи – дві реалізації веб-сервісу для пошуку інформації щодо авіарейсів: синхронна та реактивна, що мають єдиний інтерфейс. Область застосування – реалізації веб-сервісів можуть бути застосовані для порівняння їхньої ефективності у різних середовищах виконання.
Keywords: високонавантажені системи; реактивне програмування; асинхронна модель; jvm; spring reactor; netty; tomcat