Система навігації безпілотного літального апарата з захистом від перехоплення керування - Хорошайло, Ю. Є.; Семенов, С. Г.; Лимаренко, В. В.; Волошин, Д. Г.; Хавіна, І. П.; Єфименко, С. А. (My University, 2019)
Система навігації безпілотного літального апарата з захистом від перехоплення керування, що містить пристрій управління, електричний привід, з'єднаний з виходом пристрою управління, магнітний курс, висотомір, перший GPS-приймач, виходи яких підключені до першого, другого, третього входів пристрою управління відповідно, в неї введені перший модуль бездротового зв'язку, вихід якого з'єднаний з четвертим входом пристрою управління, а вхід з'єднаний з другим виходом пристрою управління на об'єкті керування, безплатформну інерціальну навігаційну систему, вихід якої з'єднаний з п'ятим входом пристрою управління, другий модуль бездротового зв'язку, другий GPS-приймач, вхід і вихід персонального комп'ютера з'єднані з входом і виходом другого модуля бездротового зв'язку, а також вхід і вихід першого модуля бездротового зв'язку на об'єкті керування з'єднані відповідно з входом і виходом другого модуля бездротового зв'язку наземного комплексу, яка відрізняється тим, що додатково введені блок контролю роботи GPS-системи, фазовий пеленгатор сигналу та блок синтезу карти місцевості, причому входи блока контролю роботи GPS-системи з'єднані з виходами першого і другого GPS-приймачів відповідно, а його виходи з'єднані з входами фазового пеленгатора сигналу і блока синтезу карти місцевості, другий вхід якого з'єднаний з виходом фазового пеленгатора сигналу, перший вихід якого з'єднаний зі входом персонального комп'ютера, а другий вихід з'єднаний зі входом пристрою управління на об'єкті керування.
Keywords: система навігації; безпілотний літальний апарат; перехоплення; пристрій управляння; GPS-система; бездротовий зв'язок