Розробка механічного модуля системи автоматизції лазерного граверу на основі СО2 - Біличенко, А. С. (My University, 2024)
Мета роботи – розробка є зменшення ваги лазерного модуля для швидких преміщеннь підчас лазерного різання та гравіювання. Об’єкт роботи – процесс лазерної обробки матеріалів. Предмет роботи – механтронна складова для позицінування лазерного модуля. В даній кваліфікаційній роботі проаналізовано технології лазерної обробки металів. Проведено вибір розміру робочого поля верстата. Проведено аналіз аналогічних конструкцій. Було проаналізовано гравіювання растових та векторних зображень. Наступним етапом було проведено аналіз кінематик лазерних верстатів із газовими трубками та матеріалів, що використовуються для створення станини верстата. Далі розроблено компоновку верстата. Наступним етапом роботи було розроблено конструкцію механічної частини лазерного верстата. Заключним етапом стало проведення розрахунків точності лазерного верстата.
Keywords: ЧПУ верстат; лазерна обробка матеріалів; гравіювання; лазерний гравер