До питання про перспективи запровадження відповідальності посадових осіб органів корпоративного управління - Лукач, І. В. (Право, 2014)
Статтю присвячено перспективам запровадження відповідальності посадових осіб органів корпоративного управління. Проаналізовано сучасний стан законодавства стосовно запровадження такого типу відповідальності. Окрему увагу приділено вивченню європейського та американського досвіду, який показує слабкі та сильні сторони застосування цього інституту. Зроблено висновок, що сучасний стан українського корпоративного сектору та законодавства не дозволяє ввести такий тип відповідальності. Пропонується закріпити в законодавстві норми-принципи та конкретні обов’язки посадових осіб як передумову запровадження відповідальності органів корпоративного управління. // The article is devoted to the prospects for introducing officials to officials of corporate governance. The current state of legislation on the introduction of this type of responsibility is analyzed. Particular attention is paid to the study of European and American experience, which shows weak and strengths of this institute. It is concluded that the current state of the Ukrainian corporate sector and legislation does not allow to introduce such type of responsibility. It is proposed to consolidate norms-principles and specific responsibilities of officials as a prerequisite for the introduction of responsibility of corporate governance bodies.
Keywords: відповідальність посадових осіб органів; корпоративного управління; обов’язки посадових осіб органів корпоративного управління; корпоративні правовідносини; корпоративне управління; органи корпоративного управління; посадові особи органів корпоративного управління; responsibility of officials of bodies; corporate governance; duties of officials of corporate governance bodies; corporate legal relations; corporate governance; corporate governance bodies; officials of corporate governance bodies