Питання українського державотворення в творчості Лесі Українки - Проніна, В. І.; Коваленко, Е. А. (ХНУРЕ, 2020)
Письменники і поетиє одними з творчих діячів, які активно впливають на розвиток мови, впливаючи тим самим на самосвідомість народу, що в свою чергу сприяє вільному, демократичному державотворенню. Гідним представником розбудови цього питанняв нашій культурі стала видатна українська поетеса Леся Українка, твочість якої припадає на переламний період української історії, другу половину ХІХ та початок ХХ століть.
Keywords: українська державність; українознавство