Ритм тексту, як спосіб створення ефективних публікацій - Бокарєва, Ю. С.; Шипова, М. (ВПІ КПІ ім. І. Сікорського, 2017)
Величезний потік текстової інформації зробив сучасних людей менш сприйнятливими до друкованої продукції. Для того, щоб змусити читача прочитати видання потрібно його зацікавити оформленням, змістом, композицією тексту. Ритм — одна з основних характеристик композиції. Сам формат аркуша — ритмічна будова друкованого видання. Ритм смуги набору може контрастувати формату сторінки або відповідати йому, можна створювати цікаве чергування ритму за рахунок вузьких стовпців і довгих рядків, але, не варто забувати про зручність читання.
Keywords: графічний дизайн; ритм; друковане видання; композиція