Багатовимірний нео-фаззі нейрон у медичному діагностуванні хвороб щитовидної залози - Перова, І. Г.; Мірошниченко, Н. С. (Біомедична інженерія і технологія, 2019)
В роботі проведено вибір типу нейро-фаззі мереж та можливостей їхнього використання для діагностування захворювань щитовидної залози: гіпертиреозу, гіпотиреозу та еутиреозу. Проведено вибір та удосконалення алгоритму навчання багатовимірного нео-фаззі нейрону та апробацію його роботи на клінічних медичних даних. Створено нативний додаток, який уможливлює використання багатовимірного нео-фаззі нейрону для завдань медичного діагностування із розрахунком помилки при навчанні та тестування і візуалізацією медичних даних для кращого сприйняття інформації лікарем.
Keywords: щитоподібна залоза; нео-фаззі нейрон; гіпертиреоз; медичні дані; гіпотиреоз; еутиреоз; синаптичні ваги