Імітаційна модельроботизованої виробничої ділянки - Мамін, В. А. (My University, 2020)
Мета роботи – розробка імітаційної моделі процесу функціонування роботизованої виробничої ділянки виготовлення компонентів мікроелектромеханічних акселерометрів з детермінованими та стохастичними характеристиками технологічних операцій. Об’єкт дослідження – роботизована виробнича ділянка виготовлення мікроелектромеханічних (МЕМС) акселерометрів. Предмет дослідження – функціональні характеристики роботизованої виробничої ділянки виготовлення компонентів мікроелектромеханічних акселерометрів. Методи дослідження – неперервно-стохастичний підхід в моделюванні систем, імітаційна модель, аналітичний метод, методи сучасних інформаційних технологій. У магістерській атестаційній роботі було розроблено імітаційну модель процесу функціонування роботизованої виробничої ділянки виготовлення компонентів МЕМС-акселерометра. Розроблено програмне забезпечення імітаційної моделі мовою програмування GPSS. Отримані данні імітаційним методом дозволить оптимізувати роботу технологічного процесу виготовлення МЕМС-акселерометрів. Результати магістерської атестаційної роботи апробовані в статті та на Міжнародній науково-технічній конференції студентів, аспірантів та молодих вчених.
Keywords: імітаційна модель; МЕМС - акселерометр; роботизоване виробництво; технологічне обладнання; технологічний процес