Єдине координатно-часове забезпечення як основа розв’язування протиріч інформаційної мережі систем спостереження - Обод, І. І.; Заволодько, Г. Е.; Охрименко, М. Ю. (НТУ «ХПІ», 2008)
Показано, що розв’язування протиріч функціонування інформаційної мережі систем спостереження може бути засноване на спадкоємному переході до синхронної інформаційної мережі систем спостереження, концептуальними основами створення якої повинні бути: єдине координатно-часове (часове) забезпечення всіх інформаційних засобів мережі; прив'язка керуючих сигналів інформаційних засобів до визначеного (відомим споживачам) значення шкали часу системи та розподілена обробка інформації в інформаційних засобах.
Keywords: інформаційна мережа систем; синхронна інформаційна мережа; система спостереження