Розроблення web-додатку для моніторингу роботизованої виробничої ділянки - Безсонова, Д. Ю. (My University, 2025)
Об'єкт розробки – процес моніторингу роботизованої виробничої ділянки. Предмет розробки – інформаційні технології для розробки компонентів інформаційної системи моніторингу роботизованої виробничої ділянки у складі бази даних та вебінтерфейсу доступу до неї з використанням хмарної системи відеоспостереження. Метою даної роботи є розробка концепції веб-додатку для моніторингу роботизованої виробничої ділянки, інтегрованого з хмарною системою відеоспостереження. Методи дослідження – методи логічного та системного аналізу, методи структурного моделювання реляційних баз даних, об’єктно-орієнтованого програмування на мові Ruby та використанні фреймворку Ruby on Rails, методи проектування інтерфейсу користувача. Результат роботи – розроблена концепція веб-застосунку, що складається з моделі бази даних, опису серверної частини та принципів взаємодії з хмарною системою відеоспостереження. Проведені дослідження відповідають цілям сталого розвитку (ЦСР) 9, так як наукові дослідження та інновації є важливими факторами, що сприяють сталому розвитку.
Keywords: роботизований маніпулятор; відеоспостереження; відеоспостереження