Використання інографіки як засобу комунікації у сучасних виданнях - Черемський, Р. А.; Бокарева, Ю. С.; Дейнеко, Ж. В. (ХНУРЭ, 2016)
Сьогоднішній ритм сприйняття інформації значно відрізняється від початку 2000-х, тому вибір методу подачі матеріалу стає актуальною темою. У такому швидкому ритмі життя люди бажають отримувати лаконічну, зрозумілу і естетично привабливу інформацію. У цій роботі розглянуто засіб передачі інформації за допомогою графічного зображення. Особливістю інфографіки є те, що вона здатна не лише систематизувати і представляти величезну кількість інформації, а насамперед вона демонструє цінність фактів і об’єктів у просторі та часі, а також зображує тенденції їх розвитку та змін. Окрім того, інфографіка є дуже зручним засобом візуалізації статистичних даних. У роботі виявлено, що інфографіка – це представлення інформації та інтуїтивної символіки, яка допомагає зрозуміти складні цифри за лічені хвилини.
Keywords: графічне зображення; інфографіка; візуалізація інформації; графічний дизайн