Цифрові обчислювальні пристрої - Хорошайло, Ю. Е.; Невлюдов, І. Ш.; Сезонова, І. К.; Романчук, В. С. (OKTAN PRINT, 2024)
Навчальний посібник призначений для вивчення дисциплін в обсязі Держстандарту 17 галузі знань «Електроніка, автоматизація та електронні комунікації». У посібнику розглянуті теоретичні основи мікропроцесорної техніки, склад та принцип роботи процесорів, пам'яті, шин, НЖМД, НГМД, моніторів, принтерів і тому подібне. Висвітлені питання, що стосуються нових периферійних пристроїв, поняття про мережі, їх призначення і організація. Після кожного розділу є список контрольних питань, які допоможуть перевірити вивчений матеріал. Для самоперевірки надані тестові завдання трьох рівнів складності з таблицями відповідей. Наприкінці надано список рекомендованих джерел і алфавітний покажчик, які допоможуть самостійно розібратися з питаннями, які розглянуті в посібнику.
Keywords: електронні комунікації; цифрові обчислювальні пристрої; теоретичні основи мікропроцесорної техніки