Експериментальне дослідження альтернативного методу відтворення звукових хвиль - Даниленко, С. Д.; Вечур, О. В.; Широкопетлєва, М. С. (ФОП Петров В.В., 2022)
В доповіді наводяться результати експериментів з участю людей. В першій частині експерименту були представлені звуки з 14 класів, які зустрічаються у повсякденному житті. Для кожного звуку була варіація з різною фіксованою тривалістю: 2, 5 та 10 секунд. В ході експерименту було встановлено, що з вірогідністю близько 75% можна ідентифікувати близько 5 класів звуків з тривалістю від 2 до 10 секунд, при цьому найкращий результат (82,5%) було отримано для 4 класів звуків тривалістю 5 секунд.
Keywords: звук; тривалість звуку