Алгоритми проходження лабіринту в умовах, що змінюються - Павленко, О. С. (My University, 2020)
Метою атестаційної роботи є дослідження ефективності використання алгоритмів пошуку найкоротшого шляху у графах, якими описуються лабіринти. Лабіринти є загальною абстракцією віртуальних ігрових світів, для яких необхідно програмувати ігровий штучний інтелект для неігрових персонажів, що є актуальним завданням у теперішній час. У ході виконання атестаційної роботи досліджувалися алгоритми Дейкстри та А* та генетичні алгоритми, для графів великої розмірності. Особливістю дослідження є можливість врахування алгоритмами змінних умов під час проходження маршруту. У якості змінних умов розглянуто можливість зміни кінцевої точки маршруту під час його проходження. Створено тестовий програмний застосунок з графічним інтерфейсом користувача, що забезпечує можливість дослідження впливу параметрів роботи алгоритмів на ефективність пошуку маршрутів.
Maze Solving Algorithms for Changing Conditions
Keywords: лабіринт; найкоротшний шлях; граф; алгоритм Дейкстри; алгоритм А*; генетичний алгоритм; ігровий штучний інтелект; Unity; Navmesh