Європейський омбудсмен як орган захисту прав фізичних та юридичних осіб в Європейському Союзі - Маринів, І. І.; Котенко, А. О. (Право, 2021)
Стаття присвячена дослідженню правового статусу Європейського омбудсмена як органу, що покликаний здійснювати розслідування неналежної діяльності інституцій, органів, агенцій задля забезпечення відновлення порушених прав, гарантованих Хартією про основоположні права Європейського Союзу. Здійснено аналіз практики діяльності Європейського омбудсмена на підставі офіційних щорічних звітів, а також стратегії розвитку. // The article is devoted to the study of the legal status of the European Ombudsman as a body designed to investigate inappropriate activity of institutions, bodies, agencies in order to ensure the restoration of violated rights guaranteed by the Charter on the fundamental rights of the European Union. An analysis of the practice of European Ombudsman on the basis of official annual reports, as well as development strategies, is carried out.
Keywords: Європейський омбудсмен; захист прав громадян ЄС; щорічний звіт Європейського омбудсмена; European Ombudsman; EU citizens protection; annual report of the European Ombudsman