Удосконалення методу моніторингу рівня інформаційної безпеки у спеціальних сегментах національної інформаційної інфраструктури - Казакова, Н. Ф.; Соклакова, Т. І. (ХНУРЭ, 2015)
У межах вирішення проблеми виявлення найбільш захищених сегментів національної інформаційної інфраструктури засобами моніторингу сегментів інформаційного простору спеціального призначення, розглядається метод моніторингу стану безпеки заданих сегментів інфраструктури. Показано, що пропоновані удосконалення дозволяють забезпечити підвищення ймовірності оцінювання їх стану по відношенню до захищеності. Враховано, що характеристики сегментів містять велику кількість контрольованих параметрів, які з метою підвищення ефективності роботи систем моніторингу можуть бути об’єднані у відповідності до їх вагових внесків в окремих елементах, що підтримують функціонування різноманітних складових та процесів у системах забезпечення інформаційної безпеки
Keywords: інформаційна інфраструктура; моніторинг рівня інформаційної безпеки