Дослідження методів семантичного аналізу для пошукових механізмів - Хікматова, Д. М. (My University, 2019)
У результаті дослідження проаналізовано предметну галузь та існуючі аналоги, поставлено задачу розробити систему розвідувального пошуку, що враховує складність тексту для сприйняття, досліджено вплив методів адитивної регуляризації на тематичну модель, підібрано оптимальну кількість тем та проходів по колекції документів для обраного датасету, а також порівняно роботу формул оцінки лекгості читання текстів (Фліша, Ганнінга та Дейла-Челла).
Keywords: семантичний аналіз; розвідувальний пошук; кластеризація; тематичне моделювання; python; bigartm