Управління поштовою розсилкою на основі методів фільтрації - Безкоровайний, В. В.; Кротких, М. С. (Государственное предприятие Научно-исследовательский технологический институт приборостроения, 2017)
Виконано огляд методів формування рекомендацій для управління поштовою розсилкою, що використовують методи фільтрації. На основі аналізу переваг та недоліків існуючих методів запропонована модифікація методу формування переліку рекомендацій для формування розсилок. Проведено експериментальне дослідження запропонованої модифікації методу, методу сингулярного розкладання, методів, що орієнтовані на користувачів та об'єкти, з використанням різних методів визначення подібності векторів уподобань, яке виявило його перевагу за показником точності. Выполнен обзор методов формирования рекомендаций для управления почтовой рассылкой, использующих методы фильтрации. На основе анализа преимуществ и недостатков существующих методов предложена модификация метода формирования перечня рекомендаций для формирования рассылок. Проведено экспериментальное исследование предложенной модификации метода, метода сингулярного разложения, методов, ориентированных на пользователей и объекты, использующих разных методов вычисления подобия векторов предпочтений, которое выявило его преимущества по показателю точности. The methods of forming recommendations for mailing list management using filtering methods are reviewed. Based on an analysis of the advantages and disadvantages of existing methods, a modification of the method of forming a list of recommendations for the formation of mailings is proposed. An experimental study of the proposed modification of the method, the method of singular decomposition, methods aimed at users and objects using different methods for calculating the similarity of preferences vectors, which revealed its advantages in terms of accuracy was carried out.
Keywords: поштова розсилка; рекомендаційні системи; колаборативна фільтрація; контентна фільтрація