Модель оцінки інвестиційної привабливості України - Калінін, К. М. (My University, 2024)
Мета дослідження полягає у теоретичному обґрунтуванні та розробці моделі оцінки інвестиційної привабливості України. Розглянуто теоретичні аспекти інвестиційної привабливості країни. Досліджено поняття «інвестиції», «інвестиційна привабливість» та «інвестиційний клімат», їх класифікація, фактори впливу та сучасні методи оцінки. Зроблено аналіз показників інвестиційної пр ивабливості України. Запропоновано математичну модель оцінки інвестиційної привабливості країни на основі поєднання методик и розрахунку рівня економічної безпеки та методики оцінювання рівня енергетичної безпеки держави. З роблений ретроспективний та порівняльний аналіз показників інвестиційної привабливості України та країн Єврозони. Розроблено практичну реалізацію з визначення інвестиційної привабливості України.
Keywords: класифікація інвестицій; інвестиційна привабливість; інвестиційний клімат