Інтелектуальна система класифікації стилів музики - Ушаков, М. Р. (My University, 2022)
Метою даної роботи є розробка системи розпізнавання музикальних жанрів за допомогою нейронних мереж. У роботі пропонується система розпізнавання музики з використанням нейронних мереж. Під час роботи було представлено та порівняно два типи нейронної мережі, а саме: згорткова нейронна мережа, рекурсивна нейронна мережа. Об’єктом дослідження є система класифікації стилів музики. Предметом дослідження є процес вилучення музичних функцій та характеристик необхідних для класифікації її жанрів через непостійність звукового сигналу яким і є музика, а також розпливчастим поняттям кожного жанру.
Keywords: нейронні мережі; розпізнавання аудіо; глибоке навчання; згорткова мережа; рекурсивна мережа