Дослідження level-дизайну у ритм-іграх - Плотникова, О. Г. (My University, 2025)
Метою роботи є дослідження та аналіз level-дизайну в ритм-іграх і визначення його впливу на емоційне занурення та взаємодію користувача з музичним контентом. Актуальність дослідження зумовлена тим, що ритм-ігри посідають особливе місце в індустрії завдяки унікальному поєднанню музики та геймплею, а якісний level-дизайн є ключовим чинником їх ефективності. Незважаючи на популярність жанру, наукових праць, присвячених структурному аналізу дизайну рівнів у ритм-іграх, бракує.Методом дослідження обрано метод експертних оцінок.Об’єкт дослідження – level-дизайн ритм-ігор.Предмет дослідження – вплив аудіовізуальних та композиційних характеристик level-дизайну на емоційне сприйняття гравця. У роботі досліджено та підтверджено гіпотезу: «Дизайн рівня в ритм-грі побудований на основі гармонійного поєднання кольору, світла, музики та ритму, що забезпечує емоційне занурення гравця та підвищує ефективність взаємодії з музичним контентом».
Keywords: level-дизайн; ритм-гра