Інтелектуальна комп’ютерна система діагностики злоякісних пухлин - Калібаба, Д. Є. (My University, 2024)
Метою кваліфікаційної роботи є розробка інтелектуальної комп’ютерної системи діагностики злоякісних пухлин, що дозволить прискорити та спростити роботу медичного персоналу, уточнити діагностику захворювань, а також скоротити витрати на проведення лікувальних і профілактичних обстежень. У роботі проведено аналіз причин виникнення та розвитку злоякісних пухлин, а також способів діагностики, лікування та профілактики онкологічних захворювань. Розглянуто побудову інтелектуальної комп’ютерної системи діагностики злоякісних пухлин та створення інтелектуальної системи підтримки прийняття рішень, реалізованої на основі згорткових нейронних мереж.
Keywords: діагностика; захворювання; злоякісна пухлина; щитовидна залоза; ультразвукове дослідження