Розробка автоматизованої системи моніторингу та візуалізації даних для кіберфізичних виробничих систем - Шалько, Є. В. (My University, 2022)
Мета кваліфікаційної роботи – розробка модуля SCADA/HMI для кіберфізичних виробничих систем. Об’єкт дослідження – процес візуалізації виробничих даних для кіберфізичних систем. Предмет дослідження – методи передачі візуалізації виробничою інформації всередині кіберфіцичної системи на базі концепції М2М. Методи дослідження – теорія реляційних баз даних, теорія побудови інформаційних моделей. Розроблено макет системи моніторингу та візуалізації даних для кіберфізичних виробничих систем, який має можливість збирати дані з декількох датчиків, передавати дані в середині своєї системи, аналізувати отриманні дані та виводити отриманні результати на пристрої користувача. У роботі було розроблено структурна схема, інформаційна модель системи, архітектуру системи, логічну та фізичну модель бази даних, а також виконано розрахунок необхідне освітлення підприємства для коректної роботи системи. Розроблені алгоритм роботи та програма для виконання необхідних функцій системи. Виконано компонування пристрою та зібрано макет. Після чого проведено експериментальне дослідження по працездатності розробленої системи.
Keywords: автоматизована система моніторингу; візуалізація даних; кіберфізична виробнича система; SCADA; SCADA HMI