Проєктування телекомунікаційної мережі в торговому центрі - Жданов, Д. М. (My University, 2025)
Мета роботи – провести планування телекомунікаційної мережі торгового центру. Основною причиною створення локальної мережі є бажання надати користувачам швидкий доступ до корпоративних даних. Застосування мережі сприяє поліпшенню комунікацій, а саме до вдосконалення обміну інформацією та взаємодії між працівниками компанії, а також з її клієнтами та постачальниками. У роботі було розглянуто найпоширеніші технології передачі даних, на основі яких буде відбуватися проєктування мережі. Визначено оптимальний варіант побудови – гібридна мережа з використанням технології Ethernet у дротовій частині мережі та технології Wi-Fi стандарту 802.11ас для надання доступу до Інтернет клієнтам торгового центру та співробітникам. Вибір обладнання ґрунтувався на таких критеріях: технічні параметри, можливості застосування, ціна та інші характеристики проектованої мережі. У розрахунковій частині роботи були проведені розрахунки корисного трафіку мережі та коефіцієнта її завантаження. Для поділу мережі на сегменти застосовувалася технологія 802.1Q VLAN
Keywords: проєктування телекомунікаційної мережі; мережа торгового центру