Дослідження методів сегментації зображень з використанням нейронних мереж - Борох, А. В. (My University, 2025)
Об'єкт дослідження– Процес автоматизованої сегментації цифрових зображень за допомогою нейронних мереж різних архітектур Предметом дослідження– Чисельні залежності точності сегментації зображень від архітектурних та гіперпараметричних параметрів нейронних оцінювані за метриками DSC та JSC. Мета роботи –Визначити та проаналізувати чисельні залежності точності сегментації зображень від архітектурних та гіперпараметричних параметрів нейронних мереж . Виконано огляд методів в області автоматичної сегментації зображень. Вона дозволяє аналізувати більший обсяг даних з вищою швидкістю, точністю та узгодженістю в різних застосуваннях. Розглянуто кілька архітектур з точки зору їхньої структури, кількості параметрів та компонентів, що навчаються, які здатні ефективно досягати найсучасніших показників у різних завданнях сегментації. Наведено порівняння результатів, отриманих при використанні різних нейронних мереж.
Keywords: сегментація зображення; точність сегментації