Розробка автоматизованого технологічного процесу зварювання металевих виробів - Максимов, Д. М. (My University, 2025)
Мета роботи – підвищення якості зварного шва шляхом визначення впливу параметрів зварювання на міцність зварних з’єднань. Об’єкт дослідження – процеси зварювання метала. Предмет дослідження – технологія створення нероз’ємних з’єднань з металами. В ході виконання кваліфікаційної роботи був проведений аналіз видів зварювання, розглянуті такі типи, як TIG, MMA, MIG. Для проведення досліджень розглянуто макет для перевірки залежності параметрів зварювання за технологією TIG. В результаті дослідження таких чинників, як товщина металевих листів, зварювальний струм та кут зварювання, побудована регресійно-кореляційна модель, яка показує вплив параметрів зварювання на міцність зварного шва. Отримані результати можуть бути використані при організації та налаштуванні автоматизованого процесу зварювання. Також, отримані результати роботи можно віднести до Цілі сталого розвитку 9 «Промисловість, інновації та інфраструктура», а саме п.9.4 «Високотехнологічне машинобудування».
Keywords: зварний шов; параметри зварювання; міцність зварних з’єднань