Оптимізація функціонування аналітичних баз даних із використанням OLAP технології - Трофимов, Н. С. (My University, 2022)
Мета роботи – оптимізація функціонування аналітичних баз даних, покращення алгоритмів компресії даних та пришвидшення запитів з агригацією. Об’єкт дослідження – процес оптимізації аналітичних баз даних. Предмет дослідження – розробка методів оптимізації для аналітичних баз даних. Методи дослідження – системний аналіз, методи і засоби збору та обробки даних. Для досягнення поставленої мети необхідно вирішити наступні завдання: – проаналізувати існуючі рішення; – визначення системи для того, щоб ефективно виконувати аналітичні запити; – визначення реалізації механізму системи; – знаходження ефективних інструментів для оптимізації функціонування бази даних; – розробка власних алгоритмів для компресії даних та пришвидшення виконання запитів з агригацією.
Keywords: аналітична база даних; використанням OLAP технології; OLAP