Розроблення модуля автоматичного керування промисловим маніпулятором - Слупський, Є. Ю. (My University, 2025)
Об’єкт розробки – процес автоматизованого управління макетом промислового маніпулятора. Предмет розробки – електронний модуль управління макетом промислового маніпулятора на основі контролера Arduino. Мета роботи – розроблення модуля управління навчальним макетом промислового маніпулятора, призначеного для виконання базових операцій переміщення основних рухомих ланок пристрою та вдосконалення методики проведення лабораторних робіт з апаратних дисциплін. Розроблено алгоритм роботи автоматизованого модуля управління макетом промислового маніпулятора. Виконано вибір компонентів для реалізації автоматизованої системи. Описана конструкція макету промислового маніпулятора, наведено зовнішній вигляд макету промислового маніпулятора та описано призначення основних його компонентів. Докладно розглянуто механізм забезпечення руху ланок макету промислового маніпулятора, та нав едена кінематична схема маніпулятора. Розроблений модуль керування макетом промислового маніпулятора виконує поставлену задачу та може працювати а автоматичному режимі, виконуючи задану послідовність команд в циклі.