Дослідження методологій і моделей оцінювання ефективності використання SCRUM в управлінні ІТ-проектами - Лутфулін, Д. С. (My University, 2023)
Об'єктом дослідження є методології і моделі оцінювання ефективності використання SCRUM у керуванні ІТ-проектами. Аналіз ІТ-проекту, де використовується SCRUM, з метою визначення ефективності його використання та оцінки результатів застосування даної методології. Оцінка ефективності використання SCRUM в управлінні ІТ-проектами шляхом аналізу методологій та моделей оцінювання. Виявлення чинників, що впливають на успішність впровадження SCRUM в ІТ-проектах. Висновки про переваги та обмеження SCRUM в контексті управління ІТ-проектами, що можуть бути використані для подальших досліджень або впровадження в практику. Покращення ефективності впровадження SCRUM шляхом ідентифікації факторів успіху та недоліків методології. Посилення розуміння переваг та обмежень SCRUM у контексті ІТ-проектів і сприяння вдосконаленню практик управління проектами.
Keywords: аналіз практичного використання scrum; методологія scrum; основні моделі оцінювання