Ієрархічний алгоритм розпізнавання електронограм - Довбиш, А. С.; Алтиннікова, К. В. (ХНУРЭ, 2009)
Розглядається інформаційно-екстремальний ієрархічний алгоритм розпізнавання електронограм, одержаних в електронній мікроскопії в режимі мікродифракції, який дозволяє підвищити функціональну ефективність навчання системи при збільшенні потужності алфавіту класів. Оброблення електронограм в полярних координатах дає можливість зробити алгоритм інваріантним до зсуву та повороту.
Keywords: електронограми; електронна мікроскопія