Проблеми правового регулювання кваліфікаційних вимог до працівників при прийнятті на роботу - Гончарова, Г. С.; Юшко, А. М. (Право, 2017)
Стаття присвячена проблемам правового регулювання кваліфікаційних вимог до працівників при прийнятті на роботу в Україні. У ній, зокрема, досліджуються правова природа довідників кваліфікаційних характеристик професій працівників, їх значення, співвідношення з іншими нормативно-правовими актами, що встановлюють кваліфікаційні вимоги до працівників окремих категорій та певних галузей, розглядаються основні принципи, на підставі яких розробляються довідники. На основі зроблених висновків даються пропозиції щодо вдосконалення трудового законодавства. // The article is devoted to the problems of legal regulation of qualification requirements for employees in order to work in Ukraine. In particular, the legal nature of the directories of the qualification characteristics of professional professions, their significance, ratio with other normative acts that establish qualification requirements for individual categories and certain industries are investigated, the basic principles are considered on the basis of which directories are being discussed. Based on the conclusions made, proposals are given to improving labor legislation.
Keywords: довідник кваліфікаційних характеристик; кваліфікаційні вимоги; qualifying characteristics; qualification requirements