Електроміографічні показники симетричності функціонування паравертебральних м'язів для контролю стану опорно-рухового апарату льотчика - Курочкін, І. О.; Жемчужкіна, Т. В. (ХНУВС, 2023)
Після отриманих результатів активності м’язів лікар зможе обрати або назначити курс лікувальної фізичної культури або профілактики та укріплення м’язів попереку пілота. Також отримані дані електроміографічних досліджень допоможуть в майбутньому для виготовлення індивідуальних анатомічних вставок до крісла літака кожному пілоту, вони зможуть допомогти у вирішенні проблеми комфорту та здоров’я пілотів під час довготривалих польотів
Keywords: льотчик; паравертебральний м’яз; здоров’я пілотів; розгинання тулуба