Система управління житловим приміщенням на базі ESP32 i Zigbee з адаптивним регулюванням споживання - Гладких, О. Р. (My University, 2025)
У роботі розглядаються сучасні підходи до автоматизації житла з використанням мікроконтролерів ESP32 і бездротового протоколу Zigbee. Проведено аналіз функціональних можливостей компонентів, архітектури smart-home систем, розроблено апаратну та програмну частину, реалізовано адаптивну логіку прийняття рішень, яка забезпечує зниження споживання електроенергії без втрати комфорту.
Keywords: розумний дім; енергоефективність; автоматизація житла