Проблеми психології виробничого середовища викладача ВНЗ - Пронюк, Г. В. (НТУ «ХПІ», 2016)
В даній роботі розглянуто сутність, ознаки, зовнішні і внутрішні фактори синдрому професійного вигорання у викладачів ВНЗ, механізми розвитку стресового стану, а також запропоновано методи профілактики професійного вигорання, досліджено способи само менеджменту, сприяння усвідомленню спеціалістами власного здоров’я як професійної цінності.
Keywords: самоменеджмент; професійна деформація; синдром професійного вигорання; виробничий стрес