Технології міркування здорового глузду для обробки зображень та виявлення дипфейків - Почерніна, О. М. (My University, 2025)
Мета роботи – розробка системи обробки зображення та виявлення дипфейків за допомогою технології міркування здорового глузду, що дозволить підвищити точність класифікації, вирішити проблему з узагальненням та покращити інтерпретацію результатів. Методи дослідження – аналіз наукових публікацій, що освітлюють процес створення підробок та етичні сторони проблеми, бази даних інцидентів, пов’язаних зі штучним інтелектом, датасетів дипфейк контенту, а також порівняння існуючих рішень для вирішення проблеми.
Keywords: артефакт; велика мовна модель; дипфейк; міркування здорового глузду