Сучасні моделі управління трудовими ресурсами - Кобзев, І. В.; Мельников, О. Ф.; Орлов, О. В. (My University, 2020)
B статті розглядаються проблеми функціонування кадрових служб на рівні окремої організації. Визначено, що вони можуть діяти на основі однієї з трьох основних моделей: обслуговування клієнтів (відносини жорсткого підпорядкування керівництву), розвитку організації і консалтингу (відносини м'якого підпорядкування керівництву) і стратегічного управління трудовими ресурсами, при якій кадрові служби відіграють ключову роль у розвитку будь-якої організації (рівноправні відносини з керівництвом). Саме використання останньої моделі помітно поширюється в межах нової партнерської парадигми управління трудовими ресурсами.
Keywords: державне управління; державна служба; управління трудовими ресурсами; державний службовець; кваліфікація