Метод міркувань на прецедентах для підтримки прийняття рішень в гуманітарному реагуванні - Білова, Т. Г.; Дьоміна, В. М.; Побіженко, І. О.; Остапенко, О. О. (ХНУРЕ, 2024)
Розглянуто особливості прийняття рішень в гуманітарному реагуванні. Визначено функції та структуру системи підтримки прийняття рішень в гуманітарному реагуванні, що базується на попередньо накопиченому досвіді прийняття рішень в даній предметній області. Як основу для представлення знань використано модифікований метод міркувань на прецедентах, що дозволяє адаптувати попередні рішення до поточної ситуації. Експериментальна перевірка отриманих результатів показала високий рівень ефективності використання запропонованого методу.
Keywords: метод міркувань; гуманітарне реагування