Дослідження методів та архітектурних рішень для підвищення ефективності веб-розробки на платформі .Net - Мітряєв, С. С. (My University, 2024)
Метою роботи є дослідження ефективності різних типів архітектури програмного забезпечення, які використовуються при проектуванні веб-додатків із використанням платформи .Net. Архітектурою веб-програмного забезпечення є способи структурування програмної системи та абстракція її елементів на певній фазі її роботи. До основних методів розробки відносяться клієнт-серверна, мікро-сервісна, монолітна, мультирівнева та інші види архітектури. У результаті кваліфікаційної роботи було проаналізовано фахові наукові джерела, що описують такі типи архітектури, як монолітна, мікро-сервісна, мультирівнева, подієво-орієнтована, клієнт-серверна, сервісно-орієнтована. Було проаналізовано їх переваги та недоліки та побудовано математичну модель, яка допомагає у виборі оптимальної архітектури для розробки веб-програмної системи.
Keywords: архітектура програмного забезпечення; веб-додаток; клієнт-сервер; мікро-сервіс; монолітная архітектура; мультирівневість; платформа .NET; подієво-орієнтована архітектура