Сучасний стан митного законодавства України - Калініченко, А. І. (Право, 2014)
У статті визначено, які нормативно-правові акти входять до структури сучасного митного законодавства. Встановлено, що у системі митного законодавства задіяні нормативні акти різного рівня, що дає підстави стверджувати, що митному законодавству притаманна ієрархічна системність. Визначено ієрархію митних правових актів за їх юридичною силою та коло суб’єктів, які уповноважені видавати нормативні правові акти у царині митного права. // The article defines which legal acts are part of the structure of modern customs legislation. It has been established that normative acts of different levels are established in the system of customs legislation, which gives grounds to assert that the customs legislation is inherent in hierarchical system. The hierarchy of customs legal acts is determined by their legal force and circle of entities that are authorized to issue normative legal acts in the field of customs law.
Keywords: митне право; митне законодавство; систематизація митного законодавства; customs law; customs legislation; systematization of customs legislation