Композиційне проектування та реструктуризація глобальної схеми мультибази даних - Білова, Т. Г.; Дьоміна, В. М.; Побіженко, І. О. (ХНУРЕ, 2021)
Розглянуто особливості створення глобального шару над даними в розподілених базах даних. На основі аналізу варіантів представлення глобальних схем запропоновано поєднан ня централізованого та децентралізованого підходів. Визначено основні задачі композиційного проектування та реструктуризації глобальної схеми мультибази даних. Формалізовано процеси додавання та видалення локальних вузлів, різних варіантів оновлення з підтримкою обмежень цілісності
Keywords: композиційне проектування; схема мультибази даних