Особливості правової охорони комп’ютерної програми як об’єкта інформаційних відносин - Водорєзова, С. Р. (Право, 2014)
Досліджуються проблеми правової охорони комп’ютерної програми як об’єкта інформаційних відносин. Проведено теоретичний аналіз існуючого стану правового механізму охорони прав на такі інформаційні продукти як комп’ютерні програми та бази даних, з урахуванням характерних особливостей комп’ютерних програм та баз даних. Зроблено висновок щодо доцільності вдосконалення механізму правової охорони комп’ютерної програми як об’єкта інформаційних відносин. // The problems of legal protection of a computer program as an object of information relations are investigated. The theoretical analysis of the existing state of the legal mechanism of protection of rights to such information products as computer programs and databases is carried out, taking into account the characteristic features of computer programs and databases. The conclusion is made on the expediency of improving the mechanism of legal protection of a computer program as an object of information relations.
Keywords: об’єкти інформаційних відносин; комп’ютерна програма; авторські права на комп’ютерні програми; information relations objects; computer program; copyright to computer programs