Інвестиційна діяльність банків: правовий аспект - Глібко, С. В. (Право, 2014)
У статті досліджуються умови здійснення банками окремих видів інвестиційної діяльності. Зроблено висновок, що існують значні переваги в правовому статусі банків і одночасно в нормативному регулюванні не враховані характерні особливості банків та створення необхідних конкурентних умов для діяльності інших фінансових організацій. // The article examines the conditions for the implementation by banks of certain types of investment activity. It is concluded that there are significant advantages in the legal status of banks and simultaneously in normative regulation, the characteristic features of banks and the creation of necessary competitive conditions for the activities of other financial organizations are not taken into account.
Keywords: банк; інвестиційна діяльність; довірче управління; цінні папери; банківські операції; bank; investment activity; trust management; securities; banking operations