Підвищення ефективності роботи стандарту 802.11 ас за рахунок впливу технології Airtime Fairness - Турчин, Р. І.; Токар, Л. О.; Красноженюк, Я. О. (ХНУРЕ, 2020)
Розглянуто одну з критичних проблем продуктивності безпровідної мережі – монополізацію ефірного часу повільними клієнтами. Розглянуто переваги безпровідної технології Wi-Fi як найбільш сучасного серед клієнтських пристроїв стандарту. Проаналізовано основні версії стандартів Wi-Fi. Показано, що велике різноманіття стандартів Wi-Fi спрямоване на поліпшення показників продуктивності мережі, що виражається в збільшенні швидкості передачі, в оптимізації використання смуг частот, в підвищенні ефективності роботи Wi-Fi в сегментах з високою щільністю абонентів, а також в можливості множинної передачі потокового відео високої чіткості