Математичне та програмне забезпечення автоматизованої системи розпізнавання дефектів виробів - Бережецький, В. Я. (My University, 2019)
Об’єкт дослідження – процес викривання дефектів виробів з використання алгоритмів перетворення зображень. Предмет дослідження – методи програмування систем комп'ютерного зору. Мета атестаційної роботи – дослідження та розробка програмного забезпечення для викривання дефектів виробів, експериментального дослідження програмної системи в умовах робочого простору. Методи дослідження магістерської роботи – візуальне і структурне програмування, статистична обробка інформації, нелінійні фільтри, частотні перетворення. Наукова новизна магістерської роботи полягає у тому, що на основі комбінування різних методів перетворення зображень створено універсальну методику викривання дефектів різних типів продукції з мінімальними ресурсними витратами. Для перевірки запропонованих алгоритмів проведені необхідні експерименти.
Keywords: програмне забезпечення; сенсорна система; комп'ютерний зір; конвертація; масштабування; викривання вад