Формування взаємодії стейкхолдерів в інноваційній економіці - Остапенко, В. М.; Шевченко, Д. О. (My University, 2022)
Сучасні інноваційні тенденції та світові процеси інтернаціоналізації і глобалізації створюють такі умови, за яких суб’єкти економічної діяльності змушені взаємодіяти з широким колом зацікавлених сторін – стейкхолдерами, та приймати рішення для врахування їхніх інтереси. Вплив стейкхолдерів може відрізнятися на різних етапах діяльності, залежно від можливостей приймати рішення щодо діяльності та впроваджувати стратегію управління зацікавленими сторонами, тому представлено різні аспекти стейкхолдерів у інноваційній економіці. Проведено систематичний огляд літератури, щоб дослідити відносини між зацікавленими сторонами, тиск і стійкі практики управління. Аналіз літератури показує, що існують три основні теоретичні основи для дослідження взаємодії стекхолдерів: з точки зору удосконалення послуг, як маркетинг і задоволення споживачів і технологічні інновації та управління
Keywords: інноваційні тенденції; стейкхолдрізні етапи діяльностіери; взаємодія стейкхолдерів