Проблеми ідентифікації поняття трансферу технологій: господарсько-правовий аспект - Давидюк, О. М. (НДІ ПЗІР НАПрН України, 2021)
Роботу присвячено дослідженню стану господарсько-правового регулювання методів, способів та прийомів передачі прав на технології до моменту їх втілення до виробничого процесу а межах цілісного майнового комплексу суб’єкта господарювання. Вивчається як рівень відповідності положень чинного законодавства України вимогам та потребам учасників відносин трансферу технологій так і формуються перспективи подальшого вдосконалення вказаних нормативних приписів. // The work is devoted to the study of the state of economic and legal regulation of methods, methods and techniques for the transfer of rights to technology until they are implemented to the production process, within the limits of the integral property complex of the entity. Studied as the level of compliance with the provisions of the current legislation of Ukraine with the requirements and needs of the participants in technology transfer such as the prospects for further improvement of these normative regulations.
Keywords: правове регулювання обігу технологій; трансфер технологій; інноваційна діяльність; legal regulation of technology circulation; technology transfer; innovation activity