Дослідження роботи згорткових нейронних мереж при створенні DeepFake - Мєшков, Д. М. (My University, 2025)
Обʼєктом дослідження є робота згорткових нейронних мереж при створенні DeepFake. Метою дослідження є аналіз ефективності застосування згорткових нейронних мереж для генерації реалістичних зображень та відео. Використано методи глибокого навчання, компʼютерного зору та обробки зображень для дослідження можливостей нейронних мереж у створенні DeepFake. Проведено експериментальне оцінювання точності та реалістичності генерованого медіаконтенту на основі різних моделей згорткових нейронних мереж. Досліджено метод генерації зображення за допомогою генеративних змагальних мереж. У результаті дослідження проведено аналіз ефективності роботи різних моделей згорткових нейронних мереж при створенні DeepFake.
Keywords: згорткова нейронна мережа; deepfake; компʼютерний зір; синтез зображень; розпізнавання обличча; генеративна змагальна мережа